1748108
Vrij

Recept van de dag

Peterseliewortelpuree

Wat leven we toch in een rijke tijd. Denk je echt dat jouw grootmoeder met peterseliewortel kookte? En nu kun je dat gewoon kopen. Mooier nog, je kunt er een geweldig lekkere puree mee maken. Overigens er liggen wel meer knollen bij de groenteman waar je erg lekkere puree mee kunt maken. Maar goed, dat een andere keer.

Nodig voor 4 personen:

•300 gr aardappels

•400 gr peterseliewortels

•100 gr gewone wortels

•1 bos peterselieblad

•100 ml volle melk

•100 gr slagroom

•2 eetl boter

•100 gr gehakte walnoten

•1 eetl pimentón

•snufje cayennepeper

•zout en peper

Bereiding

De aardappels, ja, dat is een onderwerp. Voor lekkere puree neem ik vastkokers. Ik heb het idee dat de puree dan gladder wordt.

Snij de geschilde aardappels en de geschraapte peterseliewortels in stukjes. Een heel klein zoetje erbij, een of twee wortels. Allemaal samen gaarkoken. Afgieten.

Nu hak je een grote bos peterselieblad fijn. Heel fijn. Meng de melk met room, doe er de peterselie bij en maak warm. Giet de warme melk bij de aardappels, wat boter erbij en stampen maar. Wat zout, wat peper, natuurlijk.

Wat strooien we er over? Wat dacht je van walnoten die je even door de walnootolie (Mobipers) hebt gehaald, waar je dan wat pimentón (gerookt paprikapoeder) over hebt gestrooid? En een heel klein beetje zout en een heel klein beetje cayennepeper? Dan in een gloeiende pan laten dansen tot ze knapperig zijn.

In het glas een Lowlander Poorter, heerlijk, donker met wat vanille en zoethout in de nasmaak.