1752918
Reizen

Hotel van de week: De Pier Suites, Scheveningen

Alsof je midden op zee zit

Een goed hotelbed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een uniek, opvallend of bijzonder hotel tot Hotel van de Week.

Even lijkt het alsof we ons op een cruiseschip bevinden, midden op de oceaan. Rollende golven, witte schuimkoppen. Krijsende meeuwen, een zoute bite in de lucht. Op het balkon grote houten stoelen om met een drankje in de hand richting ondergaande zon te turen.

Maar we zijn toch echt op de (semi-)vaste wal. De Pier Suites bevinden zich namelijk aan het eind van de Scheveningse Pier. Een unieke locatie voor vijf exclusieve kamers, vooral geschikt voor een romantisch nachtje weg. Boven het bed een flonkerend oplichtende sterrenhemel die midden in de nacht, gecombineerd met het geluid van de branding, een bijzondere sensatie biedt.

De receptie bevindt zich helemaal aan het begin van de Pier. De receptioniste begeleidt ons naar de kamer. Wel even een stukje lopen: onderweg komen we langs vele restaurants en barretjes, dus niemand hoeft zich te vervelen/honger te lijden/dorst te hebben.

Dat laatste al helemaal niet, want gebruik van de kamer is inclusief koffie en thee én goed gevulde minibar. Met een glas cava staan we op het balkon, want het gevoel daadwerkelijk midden op zee te zijn blijft de grootste sensatie van deze plek. Het balkon is overdekt zodat je zelfs met regen buiten kunt zitten (afhankelijk van de temperatuur, natuurlijk).

Voor wie het koud heeft, staat een bubbelbad in de kamer. Nogmaals: een echte plek voor een romantisch uitje. Volgens het management worden hier dan ook heel wat huwelijksaanzoeken gedaan, huwelijksnachten gevierd of speciale momenten herdacht.

Wie geen zin heeft om midden in de kamer in bad te gaan, is er ook een badkamer met grote regendouche. De volgende ochtend hoeft je niet direct uit je behaaglijke cocon te stappen, want de receptie serveert vanaf negen uur een goed gevulde ontbijtmand met verse broodjes en toebehoren op de kamer.

Een beetje laat? Welnee. Na al die gezonde zeelucht, de flonkerende sterrenhemel én de drankjes uit de minibar moet er echt even worden uitgeslapen...

In ’t kort

Interieur

Luxe: mooie houten vloer, fijne (retro) fauteuiltjes, fraai mozaïekbad. Het uitzicht blijft de grote blikvanger.

Service

De receptie is niet het hele etmaal bemand.

Praktisch

Van de receptie is het best een stuk lopen naar de kamers aan het uiteinde van de Pier.

Ligging

Centraal aan het Scheveningse strand.