1753060
Vrij

Recept van de Dag: Biefstukreepjes

Weet je dat wanneer je morgen, over de hele wereld, stopt met bierbrouwen en sterke drank stoken er overmorgen geen honger meer is? Zoveel graan is er dan over. Oh, en als we vandaag stoppen met frisdrank drinken ook niet. Dan kunnen we namelijk al dat land dat nu voor suikerbieten wordt misbruikt aanwenden voor nuttige wortels voor de hongerige mens. Onzin? Denk dan maar ook even over de huidige vleesloze week na.

Volksverlakkerij van de eerste orde met flink wat dwingelandij en veel gratis reclame voor kunstvleesbakkers. Die overigens ook grondstoffen nodig hebben en idioot veel water gebruiken om hun sojabrij te maken, soja die overigens veel minder gezond lijkt dan men ons wil doen geloven.

Kruid het vlees met zout en peper en haal het door de maïzena. Laat de olie goed heet worden in de wok, en bak hier het vlees in. Schep de biefstuk uit de pan en laat het even rusten. Doe nog wat olie in de pan en bak hierin de uien. Als die een beetje bruin worden gaan de tomaten erbij. Voeg koriander, sambal en een scheutje sojasaus toe, vlees erbij, heel even doorwarmen en direct opdienen. Doe er een Zundert, trappist bij. Smaakt geweldig bij de koriander.

Nodig voor vier personen:

• 400 gr biefstuk in reepjes

• 2 eetl maïzena

• 1 ui gesnipperd

• 6 vleestomaten in blokjes gesneden

• 1 eetl gehakte koriander, vers

• 1 theel sambal brandal

• 3 eetl sojasaus

• olie

• zout en peper