1757596
Vrij

Recept van de dag

Indische zuurkool

„Smaakt het nou Indisch?” wilde mevrouw Wilbrink weten? Dat kan ze bij heel veel maaltijden verwachten maar bij zuurkool keek ze een beetje vreemd op. Al jaren schrijf ik dat kardemom de beste specerij bij zuurkool is zeker wanneer er kinderen in huis zijn. Op een of de andere manier haalt de kardemom precies dat smaakje weg dat kinderen vaak niet lusten bij pure zuurkool. Maar kom, dacht ik, pak eens door…

Nodig voor twee personen:

• 300 gr kipdijvlees

• 500 gr zuurkool (gaat glad op, geloof me)

• 1 zoete aardappel, geschild in stukken

• 3 theel gemalen kardemom

• 1 theel gemalen komijn

• 2 theel gemalen kurkuma

• 2 theel gemalen koriander

• 1 blik bier

Bereiding

De stukken kip wrijf je in met een lekkere kerrie. Van het geweldige Oostenrijkse Sonnentor bijvoorbeeld. Beetje zout, beetje peper. Bakken in roomboter tot de stukken goed bruin zijn. Oh, ik had kippendijstukken zonder bot, met een prikker erdoor zodat het wat compacter bleef.

Haal maar uit de pan en leg even weg. Doe het zakje zuurkool in de pan, vuur hoog en even bakken. Kardemom erbij, en komijn en een beetje kurkuma en wat korianderpoeder. Gewoon, lekker, naar smaak. Dan gaat het geheel in een ovenschaal. Een blikje alcoholvrij bier erbij. Steek de partjes zoete aardappel in de zuurkool. En leg de kip erop. De oven in. Ruim een half uur op 180° C. Dan serveren als de aardappel lekker zacht zijn en het meeste bier net verdampt. Doe er maar een Kanon van Grolsch bij. Boem! Lekker.