1761828
Vrij

Filmrecensie: ‘The strangers 2: Prey at night’ ✭✭

‘The strangers 2: Prey at night’

— Wat: film, horror

— Regie: Johannes Roberts

— Met: Bailee Madison, Martin Henderson, Christina Hendricks

Zoek een goed ontvangen horrorfilm uit, verdubbel het aantal personages dat als rondrennend slachtvlees mag dienen en gooi het eindresultaat de bioscoop in. De makers van The strangers 2: Prey at night rekenden zich misschien al rijk, maar komen niet in de buurt van de spanning uit het origineel.

In die film uit 2008 werd een jong stel in hun zomerhuis geterroriseerd door een klein groepje zwijgende, gemaskerde psychopaten. Alles draaide om de onzekerheid waar de hoofdpersonen in zaten. Ze wisten niet waarom ze werden aangevallen en al helemaal niet waar de nacht zou eindigen. Met dit vervolg neemt regisseur Johannes Roberts die tweede vraag al snel weg. Broer Luke en zus Kinsey stuiten in een leeg vakantiepark op een bruut vermoord echtpaar en rennen vervolgens samen met hun ouders de hele film voor hun leven. Tegen de logica in (vlucht je nu echt alweer zo’n donkere bungalow in?) en vaak recht in de armen van moordenaars die kalmpjes precies op de juiste plekken staan te wachten.

Dat daar al snel doden bij vallen, maakt de film niet per se enger. In vergelijking met de sterke opbouw van deel één, is het zelfs teleurstellend te noemen dat de grootste spanning hier in een paar simpele mesprikken zit. Daar kun je dan power ballads uit de jaren tachtig onder zetten voor het duivelse contrast, maar angst jaagt het niet bepaald aan.