Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Bieslook roept

Hoe zou dat toch komen dat de ene dag de Kromme Rijn groen is en de dag daarop licht blauw? Waarom deze observatie in een eetrubriek? Welnu, omdat ik aan de Kromme Rijn sta om inspiratie op te doen. En wat zie ik in één van de perkjes van de tuin? Als altijd, als eerste, de bieslook.

Nodig voor 2 personen:

• 3 grote eieren

• 60 gr cheddarkaas, witte Farmhouse Cheddar, geraspt

• 1 volle eetlepel fijngesneden bieslook

• 10 g boter

• zout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Scheid eerst de eieren. Klop nu de eierdooiers met een vork. Zet de pan vast op een laag vuurtje om voor te verwarmen. Klop de eiwitten stijf. Boter in de pan. Schep eiwitten door het eigeel, doe er de kaas door. En natuurlijk heel rijk de bieslook.

Wanneer de boter schuimt, schep je het geheel in de pan. Laat de omelet nu even bakken. Til dan de randen op en laat wat van de struif aan de zijkant weglopen. Ga zo ongeveer 10 minuten door tot het oppervlak van je omelet bijna droog is.

Flip over met de dekseltechniek, of de spatel en een vaste hand. Lukt dat niet, geen nood, gewoon dubbelslaan.

Nu pas wat zout er over en lekker veel peper. Nog iets bijzonders?

Ja, snij sjalotjes heel fijn, zet op met een beetje water, een heel klein beetje suiker, een paar druppels groene tabasco en kook tot je siroop krijgt. Meng er nog wat bieslook door een serveer dat naast de omelet.

Erbij in het glas: we blijven in het klooster, het Nieuwe Wonder van Sancti Adalberti. Fris en vooral voorjaar.

Bekijk meer van