1856296
Vrij

Recept van de dag

Flensjes met advocaat

Nog één eiergerecht dan. Iets voor na het feestelijke Paasdiner. Ik geloof nog steeds niet dat het waar is, maar men zegt dat advocaat is ontstaan door een drankje van avocado’s gemengd met alcohol uit de Antillen. Ik heb wel eens wodka met avocado in de blender gedaan maar dat was echt vies, hoor. En dan zouden zeelui uit heimwee naar dat drankje hier eieren met drank zijn gaan mixen? En gij geleuf dah?

Nodig voor 4 personen:

• 2 eieren

• 500 ml volle melk

• 2 gr zout

• 150 gr bloem

• boerenroomboter om in te bakken

• 200 gr bevroren gemengd fruit

• poedersuiker

• fles advocaat

Bereiding

Maak een luchtig beslag van eieren, melk, zout en bloem. Bak een stapel flensjes, met echte boter natuurlijk. Onlangs kreeg ik weer de vraag over spattende boter. Dat komt door oerstomme boterfabrikanten. Die willen van alles met boter behalve dat jij erin kan bakken. Koop echte boerenboter en er is niets aan de hand, bakken is een feestje.

Ontdooi en verwarm bevroren gemengd fruit in een klein beetje water. Bestrijk de flensjes met advocaat en doe er het fruit op. Oprollen, poedersuiker erover en smullen maar.

In het glas een Lindeboom Kersenradler. Weinig alcohol, anders moeten we echt aan de uileneieren.