1916602
Vrij

Culinair

Recept van de dag: Ei met daslook

In ons prachtige magazine VRIJ een verhaal met de kruidenkundige Frans Radder over daslook. Dat is een plant die er een beetje als een lelietje-van-dalen uitziet. Staat veel in stadsparken maar kan je tegenwoordig ook als groente of als plant kopen. Je ruikt en proeft een combinatie van knoflook, prei en ui. Of het door het voorjaar komt, weet ik niet, maar daslook heeft alle goede eigenschappen van deze planten samen. Ik vind de smaak erg lekker.

Nodig voor 2 personen:

•4 eieren

•1 eetl boekweit

•zout en peper

•8 blaadjes daslook

•1 dl walnotenolie

•5 druppels groene tabasco

•zwarte peper

•sojasaus om te dippen

Bereiding

Snipper de daslook, ga er nog even met de deegroller over, de smaak en de oliën komen vrij als het blad is gekneusd. Doe het dan samen met wat walnootolie (Ik blijf het zeggen, Mobipers) in een kopje en klop er even met een vork in. Het je wat peterselie, snij die er ook maar door en een paar druppels groene tabasco. Een draai zwarte peper, een paar korrels zout. Laat even staan.

Dan meng je het ei met de boekweit, een beetje zout nog en bak er dunne omeletten van. Smeer in met de olie en look en rol op. Snij in hapklare stukjes. Heb je wat gefermenteerde sojasaus? Zet in een klein schaaltje naast de eirollen en tip ze even aan voor nog wat extra smaak.

Gaaf met een Turf ’n Surf van VandeStreek. Ja, dat is bier.