Vrij/Reizen
1983798
Reizen

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Uitrusten in zon op Ibiza

Wie: Laura Hoekstra (28) en Merel van Keulen (29)

Naar: Ibiza

Accommodatie: hotel

Tijd: 5 dagen

Reden: vriendinnentrip.

„Het was een spontane actie om naar Ibiza te gaan. In november zeiden we tegen elkaar: zullen we samen een paar dagen Ibiza doen? Toen hebben we meteen geboekt. Het is ons eerste tripje samen. We hebben allebei een partner, maar gaan wel vaker met vriendinnen weg. Alleen was dat er tot nu toe bij ons niet van gekomen. Al zijn we eens tegelijkertijd in Thailand op vakantie met onze partners geweest en zijn we een weekje met z’n allen opgetrokken.

Op Ibiza zijn wij nog nooit geweest, maar we hebben er natuurlijk veel over gehoord. Heel nieuwsgierig of het klopt wat iedereen erover vertelt. Wat ons trekt, zijn de mooie strandjes en baaien en de relaxte sfeer op het eiland. De hippiemarkten lijken ons ook heel leuk. We gaan al best vroeg in het jaar, maar voor ons kwam dit qua planning goed uit. In het voorseizoen is zo’n tripje ook wat goedkoper.

Eerlijk gezegd zijn we slecht voorbereid. Net in de trein hebben we pas wat boekjes doorgelezen wat we kunnen gaan zien en doen. Aan de andere kant willen we ook niet heel veel plannen. We gaan een auto huren, dus we kunnen het eiland rond. We gaan maar een paar dagen, dus rust is het belangrijkst. Doen waar we zin in hebben, relaxen, wijn drinken en lekker eten.”

Met studenten naar Antalya

Wie: Janny Kleine (65) en Ton Verhulsdonck (50)

Terug uit: Antalya, Turkije

Accommodatie: Grand Park Lara

Tijd: 9 dagen

Reden: studiereis.

„We werken allebei op Landstede MBO in Harderwijk en zijn net met een groep studenten voor de cursus ’animatie in een hotel’ naar Turkije geweest.

De negen tweedejaars studenten hebben allerlei activiteiten moeten organiseren en uitvoeren in het Engels, Duits en Nederlands. Ze deden dat voor de hotelgasten en hebben deels met het vaste animatieteam samengewerkt. Het animatieprogramma begint al na het ontbijt om acht uur ’s ochtends.

Er is weinig vrije tijd tijdens zo’n reis. Met de studenten bezoeken we ook een markt, een moskee, de haven en de stad. Het is belangrijk dat ze iets van de cultuur meekrijgen.

We doen dit elk jaar. We hebben met z’n tweetjes ook weleens 32 studenten meegenomen. Heel leuk, maar na negen dagen ben je gesloopt. We organiseren in Nederland ook soms een excursie voor de opleiding, maar dan doen we bosspelen, nachtspelen, tikspelen, veldspelen en vlotten bouwen. Deze excursie naar het buitenland is echt gericht op de hotelanimatie.

Best bijzonder om dit als opleiding aan te bieden. In Nederland heb je niet de entourage, de omgeving en het mooie weer. Bovendien waren we nu 24 uur per dag met elkaar, ook dat is heel leerzaam.”