Nieuws/Vrij

Recept van de dag:

Gevulde crêpes

Meteen beginnen want dit is een lang recept. Weelde voor het weekeind. Begin met maken van de vulling. Natuurlijk gebruik je tuinbonen uit de diepvries.

Doe een lekkere klont boter in de pan, laat uitbruisen en dan de ui en de courgetteblokjes erbij. De blokjes ham en vervolgens de kruiderij, marjoraan, salie en tijm. Wat zout en flink wat peper. Als het een mooi geurend geheel is de peterselie erbij.

Klop de eieren en de boekweit met de melk, snufje zout en peper en bak er flensjes van. Die flensjes vul je dan weer met telkens twee eetlepels van je groentestoofje. Rol op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

Nu nog even een bechamelsaus tikken. Nee, dat is niet moeilijk. Boter en bloem (mag ook boekweit zijn) langzaam verwarmen en even goed heet laten worden, melk erbij, glad maken, even laten doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper en een beetje nootmuskaat. Giet over je groenterollen en dan nog een flinke laag geraspte jong belegen boerenkaas en hup de oven in 200° C 20 minuten. Je schenk er klokkend een Malle Babbe van Jopen bij. (Inspiratie: Mangiamo! Van Antoinette Coops, NwA’dam, mooi boek.)

Nodig voor vier personen:

Voor de pannenkoeken:

•30 gr boter

•3 eieren

•300 ml melk

•250 gr boekweit

•zout en peper

Voor de vulling:

•500 gr courgette in blokjes

•1 ui gesnipperd

•300 gr tuinbomen uit de diepvries

•salie, marjoraan, tijm

•half bosje peterselie

•zout en peper

•200 gr hamblokjes

Voor de saus:

•250 ml melk

•15 gr bloem

•20 gr boter

•nootmuskaat

•zout en peper