Nieuws/Vrij
ExtraHet beste van De Telegraaf

Wijncolumn

Zomerse sekt!

Rosé en prosecco zijn zomerwijnen bij uitstek. De eerste categorie wordt steeds beter, terwijl de kwaliteit van nummer twee steeds verder afglijdt. Goede uitzonderingen daargelaten, hebben we heel weinig met de halfzoete bubbel met kunstmatig toegevoegde koolzuur. Dit in tegenstelling tot de Amerikanen. Sinds ze daar prosecco hebben ontdekt, hebben de Italianen de productie opgeschroefd tot boven de half miljard flessen per jaar. Kassa!

Rosé en prosecco zijn zomerwijnen bij uitstek. De eerste categorie wordt steeds beter, terwijl de kwaliteit van nummer twee steeds verder afglijdt. Goede uitzonderingen daargelaten, hebben we heel weinig met de halfzoete bubbel met kunstmatig toegevoegde koolzuur. Dit in tegenstelling tot de Amerikanen. Sinds ze daar prosecco hebben ontdekt, hebben de Italianen de productie opgeschroefd tot boven de half miljard flessen per jaar. Kassa!

Verder lezen?

Maak een account aan en lees alle Telegraaf Extra-artikelen nu tijdelijk helemaal gratis.

Het is makkelijk en in 1 minuut geregeld!

Heb je al een account? Log hier dan in!

Bekijk meer van