Nieuws/Vrij

Culinair

Recept: zo maak je kokossambal

De culinaire fotopagina in VRIJ van dit weekend staat geheel in het teken van kokosnoot. In een fruitsalade, op koekjes of taart en in de curry: kokos is zo veelzijdig dat je het overal in kwijt kunt. Zelfs in sambal!

Nodig:

1 kokosnoot

½ ui pulp

2 teentjes knoflook pulp

½ geplette kardemom (geheim ingrediënt)

2 gedroogde pepers fijn gesneden

2 verse groene pepers grof

Beetje olie neutraal zoals zonnebloem

Zout naar smaak

Bereiding:

Breek de kokosnoot en vang het vocht op, haal het vruchtvlees uit de noot en rasp dit. Doe de olie in de pan en bak de uien, knoflook,gedroogde pepers, kardemom, en groene pepers. Daarna 2 eetlepels van het kokosvocht gebruiken en een paar minuten laten sudderen. Zodra het mengsel weer gaat bakken, de kokos erbij doen. De kokos mag goed warm worden maar niet aanbakken. Hij mag best wat droog zijn.

Kokos sambal is heerlijk met curry 's van vis, vlees, groente maar ook op je pita broodje of vers gemaakte kleefrijst of bij mango.