Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Kapiteinsburger

Doen hoor en een zeekapiteinsmutje opzetten als je dit aan je kinderen of kleinkinderen serveert.

Eerst aardappel koken, afgieten, stampen, boter erdoor. Zout en peper. Zet koel. Stoom dan de vis. Zes minuten. Trek de vis in plukken en meng door de aardappels. Zet in de koelkast en ga de remoulade maken. Meng alle onderstaande ingrediënten, breng op smaak met zout en peper. Laat koud worden.

Vorm vier burgers uit de vispuree. Haal door de bloem, dan door eierstruif en als laatste door de broodkruim. Heel lekker als je daar wat peterselie door hebt gedaan. Druppel er olijfolie over, schuif in een hete oven en bak 15 minuten, keer om en nog 10 minuten. Serveer met de remoulade. Neem er zelf een vandeStreek Playground 0% IPA bij. Gewoon gaaf.

Nodig voor 4 personen:

• 350 gr aardappelen

• 2 eetl boter

• zout en peper

• 400 gr witvisfilet

• 2 eetl bloem

• 1 ei, losgeklopt

• 150 gr broodkruim

• 1 eetl olijfolie

Voor de remoulade:

• 1 hardgekookt ei, fijn gemaakt

• 1 eetl kappertjes

• 1 augurk, heel fijn

• 1 sjalot, gesnipperd

• ½ bosje kervel, fijngesneden

• 1 kleine zure appel, in kleine blokjes

• 150 gr zure room

• 3 eetl mayonaise

• 2 theel citroensap

• zout en peper

Bekijk meer van