Nieuws/Vrij

Culinair

Recept van de dag: doperwtentaart

Even een weekeinde weggeweest. Mijn zwager werd ook al oud. Dit is een leenrecept van de site SimpeleRecepten.nl.

Nodig voor vier personen:

• 500 gr bladerdeeg

• 200 gr doperwten, vriezer

• 3 tenen knoflook

• 250 gr ricotta

• 1 ei

• 200 gr mozzarella

• 1 limoen

• 1 zakje veldsla

• verse peper

• olijfolie extra vergine

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C graden en rol het bladerdeeg uit op een stuk bakpapier op de bakplaat. Leg een tweede bakplaat op het bladerdeeg zodat het deeg plat blijft tijdens het bakken. Bak 20 minuten en laat afkoelen.

Doe intussen driekwart van de doperwten, ontdooid, in een kom, samen met de knoflooktenen, 2 eetlepels water en meng met een staafmixer of blender tot een felgroene puree. Meng in een andere kom de ricotta en het ei.

Schep de doperwtenpuree door de ricotta zodat je nog wat witte en groene stukjes ziet. Schep de vulling op de taartbodem samen met de overgebleven doperwten. Trek de mozzarella in stukjes en verdeel over de bladerdeeg taart.

Maak af met verse peper en bak de taart nog 15 minuten in de oven tot de ricotta iets bol staat en de randen goudbruin zijn.

Neem de taart uit de oven, knijp een limoen uit boven de taart en serveer direct in stukken met veldsla en sprenkel met olijfolie.

Bekijk meer van