Nieuws/Vrij

Dag van het Schaap

Schapenkaas proeven met Felix Wilbrink

EMDE BOAS, MICHAEL VAN

Zin om aanstaande zaterdag 9 juni mee te proeven met Felix Wilbrink? Onze culinair verslaggever is dan mede-jurylid tijdens de grootse keuring van schapenzuivel van ons land, in Ermelo. Professionele juryleden kiezen uit tientallen inzendingen de drie beste schapenkazen. Daarna wordt in de finale uit deze drie de lekkerste schapenkaas van Nederland gekozen. Behalve de jury mag ook elke bezoeker over schapenkazen oordelen.

EMDE BOAS, MICHAEL VAN

Maar er is die dag nog veel meer te doen in Ermelo, op de Dag van het Schaap. Ooit het kleinste schapenras ter wereld gezien? Bonte schapen? Schapen met blauwe koppen? Op zaterdag 9 juni zijn al die bijzondere schapenrassen te bewonderen. Bovendien wordt er het Nederlands kampioenschap schapenscheren gehouden, wordt het mooiste schaap van Nederland verkozen en is er heerlijk lamsvlees te proeven.

Voor het eerst zal Shaun het Schaap zijn opwachting maken op deze Dag van het Schaap. Een prachtige kans voor een 'meet and greet' met deze tv-held! En natuurlijk is er in Ermelo een immens ‘wolplein’, waar werkelijk alles over wol te zien is en waar workshops ‘werken met wol' worden gehouden.

De Dag van het Schaap vindt plaats op het terrein van de KNHS in Ermelo, aan de provinciale weg N302 tussen Harderwijk en de snelweg A1. De openingstijden zijn van 9:00 tot 16:30 uur. Entree kost tien euro, kinderen tot en met twaalf jaar gratis. Parkeren is gratis.

Meer info: www.dagvanhetschaap.nl