Nieuws/Vrij

Culinair

Recept van de dag: meiknollen stoof

We hadden afgelopen weekend nog even tijd voor een Duitse supermarkt maar daarna kwam het haast niet van koken deze week. Dus was ik blij verrast drie flinke Mairübchen, oftewel meiknollen, in de koelkast aan te treffen.

Ernaast een mooie grote rettich waarvan ik graag plakken bij een stukje kaas eet. Helaas herinner ik me die ook pittiger van smaak dan dit exemplaar. Afgedwaald, sorry, terug naar de meiknollen. Eigenlijk een soort knolraap maar dan voor het voorjaar. Lekker fris en beslist meenemen als je ze ziet liggen.

Nodig voor 2 personen:

• 2 flinke meiknollen

• 50 ml kippenbouillon

• 4 eetl slagroom

• zout, zwarte peper, ½ theel suiker

• ½ eetl gesneden salie

• ½ Spaanse peper in dunne reepjes

• 2 eetl bosui in dunne ringen

Bereiding:

Schillen? Nee, hooguit goed wassen. Dan halveren en vervolgens in plakken snijden. Doe echte boter in de pan, bak de stukjes rondom. Doe er de kippenbouillon bij. Niet heel veel, steeds een beetje zodat het als het ware aan de stukjes meiknol gaat kleven.

Dan de salie en fijngesneden Spaanse peper erbij, de zwarte peper, wat zout en wat suiker. Laat even op smaak komen en giet er dan de room bij. Even aan de kook laten komen.

Klaar, een prachtgerecht. Serveer met een lenteregen van bosui er overheen. Ik denk dat ik eens bij de slager ga kijken of die een doodgewone verse runderworst heeft. Braden en ernaast serveren.

In het glas, ik denk toch een Bronckhorster Nightporter, onlangs gekozen tot het beste bier van Nederland!

Bekijk meer van