Nieuws/Vrij

Culinair

Recept: zo maak je kokoskip

TLG

Op de grill, in een salade, aan een spies en zelfs op de boterham. Wie houdt er niet van een lekker stukje kip? Onze culinaire fotopagina in VRIJ staat dit weekend in het teken van kip. Zelf aan de slag? Probeer dit recept van onze Felix eens!

TLG

Nodig voor twee personen:

• 2 kippenpoten

• 4 sjalotten

• 2 tenen knoflook

• 1 Spaanse peper, zonder zaad en zaadlijst

• 1 volle theel laospoeder

• zout en peper

• sap van een halve citroen

• 4 gekneusde peperkorrels

• 5 dl kokosmelk of genoeg om de kip net mee onder te zetten

Bereiding:

Verhit de olie in de braadpan. Maal sjalotten, knoflook, een Spaanse peper en een beetje laospoeder en bak het. Voeg de stukken kip toe en bak samen. Peper en zout, drupje citroensap. De stukken kip moeten net kleur hebben. Dan overgiet je het geheel met kokosmelk. Peper erbij. En laat sudderen tot de kip gaar en de melk mooi dik is geworden. Hou een beetje kippenbouillon bij de hand om te gebruiken als de kokosmelk te dik wordt. Hoe lang? 40 minuten moet genoeg zijn. Geen deksel op de pan anders klontert de kokosmelk.

Rijst erbij, natuurlijk. En een glaasje Van Vollenhoven East Indies Pale Ale. Dronken onze voorouders ook.