2154288
Varen

Blog 7 Sailingshalom

Ups & downs op Grenada

Heidi Schilerpoord (34) zeilt samen met haar man Tom op hun jacht Shalom door het Caraibisch gebied. Speciaal voor de Telegraaf VRIJ schrijft zij regelmatig een blog over hun avonturen op de boot en op de eilanden die zij bezoeken.

Na een heerlijke zeiltocht van Tobago naar Grenada gooien we ons anker uit in een prachtige baai. We relaxen op een van de witte stranden en snorkelen alsof ons leven ervan afhangt. Wat een genot. Naast ons ligt een zeilboot voor anker met leeftijdsgenoten aan boord. We besluiten met elkaar naar de bekende ‘Seven Sisters’ watervallen te gaan.

Glibberen

We nemen een ‘local bus’ en genieten van de tocht door de natuur over dit groene eiland. Ons eindpunt is een klein restaurantje, waar we een ‘verplichte’ wandelstok mee krijgen voor de tocht het oerwoud in. We wandelen over glibberige bergweggetjes en langs grote bomen terwijl we worden vergezeld door mockingbirds, spotlijsters. We komen uit bij een grote waterval en duiken gelijk het water in om af te koelen. Tom klimt samen met een gids wat verder de jungle in om vervolgens van de waterval af te springen, mijn held.

Stuurautomaat

Na een paar dagen besluiten we anker op te gaan en zeilen we naar Prickley Bay. Het is heerlijk weer, net voldoende wind om te zeilen, weinig golven en een strakblauwe hemel. Als de zeilen staan, doet de stuurautomaat verder het werk. Tijd voor wat plezier. We springen van de boot af en laten ons aan een lijn voortslepen. We vermaken ons prima en net iets te snel zien we de zeilboten van Prickley Bay al liggen. Het is een populaire, volle ankerplek, maar we wurmen ons er doorheen tot we op een van de mooiste plekjes liggen.

Ziekenhuis

Na een week op Grenada word ik erg ziek en moet ik een aantal keren een arts opzoeken. Dat is een heel gedoe, want zonder auto ben je aangewezen op het openbaar vervoer. En ondanks dat het op Grenada goed geregeld is kost het veel tijd. Niet fijn als je je ziek voelt. Na vier verschillende antibioticakuren besluit ik naar het ziekenhuis te gaan. ‘Helaas moeten we u opnemen’, hoor ik de arts zeggen. ‘We willen een CT-scan maken om te kijken of u nierstenen heeft en daarnaast moet uw blaasontsteking zo snel mogelijk aangepakt worden voor het erger wordt’, vervolgt hij.

Heimwee

Bizar maar waar, het is een hele geruststelling. Nu gaat er eindelijk echt wat gebeuren. Ik word aan het infuus geslingerd en krijg een prima kamer met airconditioning. Ook dat is een verademing, want het is extreem warm op de boot. Tom komt op bezoek, maar als hij vertrekt voel ik me erg alleen en zelfs een beetje bang. Ik mis Nederland enorm, niet alleen mijn familie en vrienden, maar ook hoe goed alles thuis geregeld is. Gelukkig mag ik het ziekenhuis na een paar dagen verlaten en maken we ons op voor een zeiltocht naar de Tobago Cays, een andere parel in het Caribisch gebied…

Meer informatie over Sailing Shalom