Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Een borrel bij de Hollandse Nieuwe

Nee, geen recept vandaag. Je gaat gewoon naar de viswinkel, of naar de markt, of naar de visstal en je gaat de Hollandse Nieuwe proeven. Maar daar hoort natuurlijk wel wat te drinken bij!

Ik vroeg jullie wat je erbij wilt drinken. Er waren te veel smaakvrienden om jullie allemaal te noemen. Er was heel veel aquavit, er waren veel borrels van Bols en deze vielen op: je herkent jezelf vast wel.

‘Vrieskoele korenwijn’, ‘Van Schelvispekel, via speciaalbier tot Ginger Ale. Uiteindelijk alleen oude jenever’, ‘De karwijzaadsmaak van de Aquavit samen met de nieuwe haring is niet te versmaden!’ ‘Een flesje Heineken,’ ‘Hier hoort eigenlijk een glaasje Korenwijn bij.’

‘De "Noblesse VSOP" van brouwerij "De dochter van de Korenaar", het 'geheim' zit hem in de rijping op jenevervaten.’ ‘Een ijs-gekoelde Aquavit natuurlijk ook in ijs-gekoelde glaasjes.’ ‘Tuborg bier met daarnaast een glaasje ijskoude “Aalborg Jubilaeums Akvavit”’, ‘Speltjenever (genever) van Zuidam cadeau kregen van onze schoonzoon is dat ons nieuwe favoriete drankje bij de haring!’, ‘Een geneverke COREWIJN!!!!!!!’

‘Ik kan u de Oostenrijkse wijn Grüner Veltliner aanbevelen.’ ’Niets lekkerder dan een lekkere Hollandse Nieuwe en een Kriek Lambik van Mort Subite. Licht zout met de frisheid van de Kriek.’’’ ‘Gekoelde 3 jaar oude rogge jenever gerijpt op Amerikaans eiken van Zuidam.’

En dan mag ik zelf ook nog wel een aanbevelen, toch? Het Mirakel van Amsterdam, oude jenever van tweekoren van A.v.Wees. Geloof me daar word je stil van. Happy Haring!

Nodig:

• minstens één haring per persoon

• geen ui, geen zuur

• een passende borrel