Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Een sterrendag

Twee jaar geleden vandaag, zei ze ja. Een jaar geleden vierden we dat nog even dunnetjes over in het schitterende hotel/restaurant Parc Broekhuizen in Leersum. En dit jaar was ik dus naarstig op zoek naar een leuke andere locatie.

Bellen ze van Parc Broekhuizen op, ze hebben een waanzinnig evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 23 van 's werelds meest vooraanstaande chefs – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed. Ze koken samen met het eigen team van Parc Broekhuizen: chef Robert Poel, chef Thomas Diepersloot en inspirerend chef, Jacob-Jan Boerma. Ja, en wij gaan ook. Vandaag kookt de Parijse grootheid Pascal Barbot. Van hem is deze amuse.

Meng het krabvlees met wat Fleur de Sel, de limoenschil, de bosui en de amandelolie, het sap van een ½ limoen en wat peper voorzichtig met behulp van een vork en zet dit apart op kamertemperatuur. Schaaf met behulp van een rasp de avocado in repen.

Verdeel het krabvlees. Maak voorzichtig op smaak af met een snufje Fleur de Sel, versgemalen peper, wat drupjes limoen en een straaltje amandelolie.

En mevrouw Wilbrink, doen we nog een jaar?

Nodig voor vier personen:

• 120 gram krabvlees

• 1 rijpe avocado

• 1 limoen

• 2 snufjes fijngehakte limoenschil

• 1 dessertlepel fijngesneden bosui

• 4 eetlepels zachte amandelolie

• Fleur de Sel en versgemalen peper

Bekijk meer van