Nieuws/Vrij

Culinair

Recept: oosterse roerbak

CAMERA PRESS

De culinaire hashtag-fotopagina in VRIJ van deze week staat geheel in het teken van wokken. Zelf aan de slag? Misschien valt dit recept van Felix Wilbrink bij je in de smaak.

CAMERA PRESS

Nodig voor vier personen:

• 600 gr biefreepjes

• zout en peper

• 2 theel vers gebrand korianderzaad, gemalen

• 400 gr broccoli, mogen ook peulen zijn

• 2 eetl olie

• 1 rode ui, in stukken

• 2 tenen knoflook, in grove stukjes

• 1 stukje gember, heel fijn gesneden

• 5 eetl sojasaus

• 4 eetl oestersaus

• 1/2 Spaanse peper, ragfijn gesneden

Bereiding:

Snij het vlees in repen en strooi er zout en peper over. Laat het korianderzaad even heet worden in een droge pan en stamp of maal het dan. Kook de broccoli twee minuten in gezouten water. Giet af en spoel ijskoud af. Goed uitschudden. Olie in de wok goed heet laten worden.

Doe de ui, knoflook, gember erbij. Dan het rundvlees en de broccoli. Laat gaan, nog even omscheppen, een scheut kikkoman, een scheut oestersaus, een klein beetje water (dat bindt nu alle smaken) en klaar ben je.

Serveer met dunne rijstmie en flink wat groen van de bosui. Sprenkel er nog wat ragfijn gesneden Spaanse peper over. Serveer er een Budels Goudblond bij.