Nieuws/Vrij
2201738
Vrij

Babette van Veen bedolven onder dateverzoeken

Babette van Veen wordt via LinkedIn, Twitter en Facebook veelvuldig mee uit gevraagd door onbekende mannen. „Soms durf ik mijn computer niet open te doen. Wat moet ik nou weer zeggen? Blijkbaar denken veel mensen dat ik op zoek ben, die gaan zich aanbieden om mij een lol te doen”, vertelt de vijftigjarige actrice vandaag in Vrij Magazine van De Telegraaf.

Van Veen, die acht jaar geleden scheidde van voormalig tv-presentator Bas Westerweel, gaat niet in op deze verzoeken. „Als ik date, zijn het vaak mensen die ik van vroeger ken of via via. Of het zijn vrienden waar opeens meer gevoel voor ontstaat.” Met haar kinderboekendebuut Prinses Leentje en de weg naar het hart, dat dit weekeinde verschijnt, wil ze kinderen leren dat je niet op een prins hoeft te wachten om je problemen op te lossen. Ze heeft ’geen idee’ of ze zelf nog in 'de Ware' gelooft, vertelt ze in het vraaggesprek.

„Eigenlijk denk ik elke week wel dat ik de ware tegenkom. Ik geloof dat er in iedere fase mensen langskomen die op dat moment bij je passen.” Wat ze niet meer wil is voor een ander de kar trekken. „Als er iemand wil aansluiten die superleuk is, vind ik dat helemaal te gek. Maar met zorgen ben ik klaar. Soms denk ik over een man: het zou zo leuk kunnen zijn als hij daar gewoon geen probleem van zou maken, of als hij minder onzeker was. Dan spreek ik mezelf toe: dat zou je toch niet meer doen? Ach, het leven moet wel een beetje groots en meeslepend zijn. Ik vind het niet erg om af en toe een gebroken hart te hebben of in de put te zitten. Het is beter dan pruttelen, wat voort rommelen.”

Lees het hele interview dit weekend in VRIJ magazine of hier online.