Nieuws/Vrij

Recept: frambozencake

Hollandse Hoogte / Nancy Andeweg

Vlak voor ik wegging nog even de frambozen goed doorgelopen en staande aan de struiken eigenlijk schandalig al die prachtige vruchten verslonden. Wanneer ik maandag terug ben dan zullen ze vast weer volhangen.

Hollandse Hoogte / Nancy Andeweg

Achter een net dit keer, want ik zag dat stel lijsters dat vorig jaar de hele oogst opat al loeren. Frambozen smaken alsof iemand je de fijnste parfum en het zachtste zoet in de mond stuift. Heb je er nu heel veel, dan bak je deze cake en maak je vrienden voor het leven.

Nodig voor al dit moois:

• 140 g gemalen amandelen

• 140 g zachte boter

• 140 g basterdsuiker

• 140g zelfrijzende bloem

• 2 theel bakpoeder

• 2 eieren

• 1 theel vanille-extract

• 250 g verse framboos

• 2 eetl amandelschaafsel

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°C. Vet een diep 20 cm bakblik in. Dan gaan we het heel eenvoudig maken. Heb je een keukenmachine, meng dan de amandelen, boter, suiker, bakpoeder, bloem, eieren en het vanille-extract tot ze luchtig zijn gemengd.

Giet de helft van de mix over de cakevorm en strijk glad. Dan de frambozen erover. En vervolgens de rest van de cake mix. Bestrooi met amandelschilfers en bak gedurende 50 minuten goudbruin. Laat afkoelen, haal uit het bakblik, strooi er ruim poedersuiker over. En garneer met frambozen, natuurlijk.

Ja, een glas Bacchus Frambozenbier, van het Belgische Bierkasteel, op basis van echte oud bruin erbij. Te gek!