Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Zomerse runderstoofpot

Ik begin er echt niet over, maar dat de langste dag alweer is geweest is echt idioot. Iemand legde onlangs op de tv uit hoe het komt dat naarmate je ouder wordt het jaar sneller lijkt te gaan. Nou, dat ben ik alweer vergeten. Wel weet ik nog dat wat vroeger lekker was, nu nog steeds lekker is.

Rundvlees van de schouder in blokjes. Haal door de bloem met zout en peper. Verhit olijfolie, bak het rundvlees in een afsluitbare stoere stevige gietijzeren pan bruin. Haal er uit en bak in dezelfde pan ui, wortel en bleekselderij. Paar minuten tot glazig. Vlees er weer bij, tomatenpuree erbij, sudderen. De wijn erbij, borrelen tot het flink is ingekookt. Bouillon erbij een bundel van je lekkerste tuinkruiden. De oven in die pan, ja, die stond al op 160°C. Drie kwartier. Heb je aardappels geschild. Mooi, ze kunnen erbij. Ruim een half uur. Heb je doperweten? Verse? Mmmm. Erbij dan, laat ze nog vijf minuten meekoken. Uit de diepvries? Geeft niet, zeven minuten. Serveer in diepe borden en schenk er een Bronckhorster Saison Nouvelle bij. De zomer ligt voor ons!

Voor twee personen en minstens twee vrienden:

• 3 eetl bloem

• 2 kg runderschouder in blokjes

• 4 eetl olijfolie

• 1 ui, fijngesneden

• 1 stengel bleekselderij

• 1 eetl tomatenpuree

• 1 wortel in stukjes

• 2 glazen rode wijn

• 3 liter runderbouillon

• 5 aardappels in stukken

• 400 gr doperwten

• zout en peper

• bouquet garni

Bekijk meer van