Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Kersenverwennerij

Er zijn nog kersen. Niet vergeten hoor, op naar het mooie land en kersen kopen. Hou op met die supermarktkersen van onduidelijke herkomst. Neem je smaak in eigen hand, sleep vrouw/man en kinderen mee.

Vooral die kinderen hebben het zo nodig dat je ze laat zien wat er nog is. Gooi die verdomde telefoon uit de auto, laat ze krijsen, ga op pad, stop ze vol kersen en ze zijn blij en je eeuwig dankbaar. Naar de Betuwe, of hier bij mij rond de Kromme Rijn, de Beemsterpolder, langs de Linge, er zijn nog telers van Hollandse kersen. Nog wel.

Heb je dan nog kersen over, kan haast niet, dan maak je dit toetje of zomers tussendoortje. Breng melk met citroenrasp, kaneel en suiker aan de kook. Doe de rijst erbij. Laat 20 minuten zacht koken. Haal de kaneelstok eruit en laat afkoelen. Oh had de kersen al gepit en gehakt en samen met suiker en wat armagnac in de blender gedaan.

Even draaien, mag nog een beetje grof zijn. In het diepviesvak zetten en elk halfuur losroeren. In twee uur klaar. Moet ik de rest nog uitleggen? Klop room zo stijf als je durft en dan een laag rijstebrij, kers en room en nog eens en nog een. Serveer met kersen erop. En een triple naar smaak er naast. Westmalle? Denk het wel.

Nodig voor vier snoepers

• 50 gr witte rijst

• ½ l melk

• stukje kaneel

• ½ theel citroenrasp

• 50 gr suiker

• 500 gr kersenvruchtvlees

• 2 eetl armagnac

• 2 eetl suiker

Bekijk meer van