Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Kipfilets met pinda-honingsaus

Augustus aanstaande loop ik 43 jaar lang vrijwel dagelijks onze krant binnen. Slechts een keer mocht ik er aanvankelijk niet door van een rij stakers die zich rond het gebouw hadden verzameld. Ze snapten er niets van. Was ik zojuist door een van hun eigen voormannen voor de deur afgezet? Dan maar doorlaten, misschien was ik wel van de FNV. Nee hoor, ik was de buurman van het FNV-kopstuk en hij had mij daverend van het lachen een lift naar het werk gegeven. Zou een brandende auto ons tegenhouden? Natuurlijk niet. Dus ook nu, zoals altijd, gewoon over op de orde van de dag.

Een Indische traktatie, een feest voor warme dagen. Hak peper, sjalot en gember heel fijn. Roer er citroensap en wat zout door. Smeer de kipfilet in met dit mengsel en laat een uur in de koelkast marineren. Bak ze dan in een klein beetje olie in 10 minuten gaar. Bak de mango op het einde mee. Vermeng pindapastasaus met honing en water en sambal. Serveer het vlees in repen, met de repen mango en de saus erover. Natuurlijk doe je daar wat ingelegde komkommer bij. En geurt er een bakje rijst. En een flesje Bintang in het glas natuurlijk.

Nodig voor twee personen:

2 kipfilets

1 Spaanse peper in stukjes

1 schijfje gember, heel fijn gesneden

1 mango in plakken of repen

2 eetl pindasauspasta

2 theel sambal oelek

2 sjalotjes fijngehakt

1 eetl citroensap

2 eetl honing

zout

Bekijk meer van