Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Even een scholletje halen

Even een haring halen bij Viswinkel Lindsey in Wijk bij Duurstede. Lindsey doet ook mee aan de Nationale Haringtest. Overigens, deze week kan er nog worden gestemd dus vlug zijn. Lindsey heeft wel zo haar bedenkingen bij de test en dat laat ze duidelijk weten ook.

Ze heeft ook nog eens niet helemaal ongelijk. Toch is het geweldig dat de stem van het publiek dit keer belangrijker is dan ook. Haha en of ik meteen maar even wilde stemmen.

Partner Wilco ziet zijn kans schoon. Als ik er toch ben, kan ik wat aandacht aan de schol besteden? ’’Mooier dan dit wordt die niet. Dit is de tijd voor de schol en wie geen scholletje thuis eet nu die weet gewoon niet wat lekker is”. En dat ben ik helemaal met hem eens.

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Pureer met de staafmixer de knoflook, walnoten, de rucola en walnootolie tot een gladde pasta. Meng er de kaas door. Breng de rucolapesto op smaak met zout en peper.

Leg de schol op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de vis met gesmolten roomboter en bestrooi met zout en peper. Rooster de schol in de voorverwarmde oven in 8-10 min. gaar. En serveren zal wel duidelijk zijn. Geef er een roodlofsalade bij. En schenk er een Dikke, bier uit Wijk bij. Als we toch bezig zijn.

Nodig voor 4 personen:

• 4 hele scholen

• 1 teen knoflook

• 1 eetl walnoten

• 50 g rucola

• 7 eetl walnootolie

(Mobipers)

• 3 eetl extra belegen

boerenkaas, geraspt

• 3 eetl gesmolten boter

• zout en peper

Bekijk meer van