Nieuws/Vrij

Culinair

Recept van de dag: citroenkip op bakblik

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Begin je nu te snappen waarom mensen in warme landen heel anders eten dan wij? Waarom zitten ze vaak om een uur aan de warme maaltijd? Omdat het ’s morgens nog een beetje uit te houden is in de keuken. Opstaan, koken en eten. Dan pas weer laat in de avond eens kijken of er nog wat moet worden gegeten. Een ding, denk je er alsjeblieft aan dat je ook in de warmte goed eet? Hitte kost energie!

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Weet je wat, een gemakkelijke met een hoogzomerse smaak. Kip met citroen! Alleen de oven aan, op 180° C. Verder is het neerleggen en afwachten.

Nodig voor vier personen:

•8 kipstukken

•1 ui

•2 tenen knoflook

•500 gr kleine aardappels, gepoetst en ingesneden

•1 citroen (in schijfjes)

•1 sinaasappel (in schijfjes)

•1 takken tijm

•70 ml citroensap

•70 ml sinaasappelsap

•150 ml kippenbouillon

•1 theel geraspte gember

•½ theel chilipoeder

•1 theel paprikapoeder

•Zout en peper

Bereiding:

Snij de aardappels in en leg ze op een ingevet bakblik. Strooi er de fijngesneden ui en knoflook over. Leg de stukken kip, wat jij lekker vindt, kluiven, dijen, poten, tussen de aardappels.

Klop het citroensap en sinaasappelsap met de bouillon en de geraspte gember door elkaar. Leg de schijven sinaasappel en citroen tussen de kip. Tijm ertussen. En dan overgiet je het geheel met de citroenbouillon, zout en peper nog, nog wat zoete paprika, een scheut olijfolie, wat chili en nu de oven in. Een uurtje.

En dan steek je de kaarsen aan en dek je de tafel, buiten, zo tegen zonsondergang! Budels Weizen Bio in het glas en alles komt goed.

Bekijk meer van