Nieuws/Vrij

Recept van de dag: Indische kipvleugels

Evening Standard / eyevine

Daar is ie dan, Vet lekker van Danny Jansen. Wat ik zo leuk aan deze kok vindt, is dat Jansen lak heeft aan modegrillen. Hij staat met zijn oma, of een oma, Indisch te koken op de tv. Omdat hij oude recepten wil bewaren. De eerbied voor die schitterende keuken die geheel verloren dreigt te gaan. En daar staat de Jansen gewoon lekker ontspannen het tij te keren. En wat al helemaal niet meer mag van de nieuwe eetpolitie is snacken. Dus maakt Danny dit gave snackboek. Kaassoufflé, satérol, een karbo, zelfs een frikandel. Alle snackbar genoegens staan er in. Maar voor vandaag nemen we zijn kipvleugels.

Evening Standard / eyevine

Nodig voor 4 personen:

• 500 gr kipvleugels

• 1 eetl knoflookpoeder

• 300 ml karnemelk

• 4 eetl cajunkruiden

Voor het jasje:

• 4 eiwitten

• 200 gr cornflakes

• 1 eet cajunkruiden

• 250 gr bloem

Bereiding:

Meng cajunkruiden met knoflookpoeder door de karnemelk. Laat de kipvleugels hier drie uur in marineren. Klop de eiwitten los, verkruimel de cornflakes en roer de cajunkruiden door de bloem. Laat de kipvleugels uitlekken en haal ze door de bloem, dan door het eiwit en dan door de cornflakes. Frituur 4 minuten op 180°. Zo gemakkelijk is het om de leukste papa of mama uit de buurt te worden!

Erbij? Een Kriek van Boon. Het is tenslotte kersentijd. Lekker fris, licht zuurtje. Helemaal goed als je ook nog een oude jaargang kunt vinden. Morgen een vlammetje uit ditzelfde boek!

Bekijk meer van