Nieuws/Vrij
2258010
Vrij

Culinair

Recept: pitabroodje als hapje tussendoor

De culinaire hashtagpagina in VRIJ van dit weekend staat in het teken van het pitabroodje. Het opensnijden van het broodje is soms een uitdaging, maar eenmaal gevuld, is het genieten! Zelf aan de slag? Probeer dit recept van Felix eens.

Nodig:

1 kleine ui

400 gr gehakt

1 blikje tomatenblokjes

1 blikje tomatenpuree

1 theel sambal

peterselie

6 eetl geraspte kaas

6 pitabroodjes

Bereiding:

Bak gehakt met de ui mooi bruin. Voeg de tomatenblokjes toe, zonder vocht, breng op smaak met een beetje sambal. Zout en peper. Verwarm de oven voor op 180°C en snij de pitabroodjes middendoor, smeer er een dun laagje tomatenpuree over.

Beleg ze verder met wat van het gehaktmengsel, de peterselie en strooi er rijkelijk kaas over. De hete oven in en 10 minuten later klaar en zeer dankbare gezichten om je heen.