Nieuws/Vrij

Recept van de dag: vlammetjes

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nee, ze hebben niet het beste met je voor, wat er ook op alle verpakkingen staat. Kook zelf en wat je ook kookt, het is altijd gezonder dan kant en klaar of halffabricaat. En beschouw alles wat niet op kan met argwaan. Ja, en nu gaan we lekker vlammetjes maken. Zonder suiker! Volgens het recept van Danny Jansen in Vet Lekker.

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nodig voor 16 vlammetjes:

• 400 gr rundergehakt

• 2 tenen knoflook

• 1 eetl gemalen korianderzaad

• 1 rode peper, zeer fijn gehakt

• 1½ eetl sambal oelek

• 2 eetl maïzena

• peper

• 4 grote loempiavellen in vieren

• 2 eiwitten, losgeklopt

Bereiding:

Bak rundergehakt rul, samen met knoflook, korianderzaad en rode peper, sambal bij, beetje peper nog. Laat afkoelen.

Snij loempia vellen tot 10 bij 10 centimeter. Bestrijk de vellen met losgeklopt eiwit, doe wat afgekoeld gehakt erop, vouw dicht als een loempia en bak in de frituur op 180° C tot ze krokant zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier.

Voel je je een beetje schuldig over de frituur? Bedenk je dan wat je allemaal aan malle stoffen had binnengekregen als je deze vlammetjes uit de diepvries had gekocht.

Natuurlijk, gewoon een pilsje erbij. Alfa, edelpil! Lekker koud, om te blussen.

Bekijk meer van