Vrij/Reizen
2263457
Reizen

Deze deuntjes roepen de mooiste vakantieherinneringen op

Despacito, Lambada, Macarena, Summer of ’69. Voor veel Nederlanders zijn het favoriete deuntjes die mooie vakantieherinneringen oproepen.

Neckermann Reizen deed onder 350 vakantiegangers tussen de 13 en 74 jaar het kleinschalige Favoriete Vakantiedeuntjes Onderzoek en daaruit blijkt dat Despacito (21% van de stemmers), Lambada (8%) en Summer of ’69 (7,7%) favoriet zijn. Macarena (7,14%) en Summer Jam (eveneens 7,14%) maken de top 5 compleet.

De deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd naar hun drie favoriete zomerhits en welke nummers de mooiste vakantieherinneringen oproepen. Despacito doet veel vakantiegangers terugdenken aan romantische en vrolijke momenten.

Over het algemeen zijn de meeste herinneringen bij een vakantiedeuntje romantisch. Anderen denken bij het horen van een zomerplaat juist terug aan een leuke feestvakantie. Zo herinnert iemand zich hoe vanaf alle balkons op de vakantiebestemming het nummer Het is een nacht van Guus Meeuwis werd ingezet. Een ander danste met obers op het nummer Despacito en roosterde marshmallows op I’m yours. Summer Jam hielp iemand vliegangst te overwinnen.