Nieuws/Vrij

Recept van de dag: knapperige aardappelen

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Hoe te eten met warmte, nou, simpel, door laat te eten of juist vroeg. Maar vermijd de keuken tussen twaalf en drie. Oh, en wanneer je veel last van de warmte hebt: ga wandelen tussen de bomen. Diepe donkere bossen. Scheelt zomaar een graad of vijf. Eenmaal thuis zet je de oven vast aan, op 200° C, even de aardappels schrobben en in kwarten snijden. Kook ze in wat water in acht minuten bijna gaar. Giet af en laat uitstomen.

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nodig voor vier personen:

• 600 g nieuwe aardappelen, in stukken

• 500 gram meiknollen in gelijke stukken, rettich mag ook

• 4 eetlepels olijfolie

• 2 theel zwarte mosterdzaadjes

• 1 theelepel chili vlokken

• 30 g pompoenpitten

• 150 gr Griekse yoghurt

• 2 lente-uitjes, dungesneden

Bereiding:

Leg de aardappelen in een bakblik en de meirapen of stukken rettich in een ander. Flink olie erover. Dan de mosterdzaadjes en de chili-vlokken. Breng op smaak met zout en vooral peper. Goed omscheppen en beide bakblikken de oven in. De meirapen zijn na 25 minuten gaar.

Laat de aardappels nog maar tien minuten mooi knapperig worden. Rooster nog wat pompoen pitten in een koekenpan. Bijna klaar. Je legt klodders lekkere dikke yoghurt op een groot bord of grote schaal, dan de aardappels er tussen, de stukken meiknol erbij, uitjes er over, pompoenpitten er overheen, nog wat chili vlokken en dan, knabbelen en genieten. Dit is zomer.

Oh, in het glas? Verwen jezelf eens met een Emelisse chili pumkin stout. Heel hoog in de alcohol en een beest, maar dat mag wel een, des avonds na een lange boswandeling, toch?

Bekijk meer van