2268499
Reizen

Vrijgezelle mannen daten het liefst in Parijs

Oui, oui, Paris! Nederlandse mannelijke singles zien de Franse hoofdstad als dé perfecte buitenlandse bestemming voor een eerste date. Vrouwen denken daar heel anders over...

De meeste dames willen iets anders dan een romantisch diner voor twee met uitzicht op de Eiffeltoren. Uit onderzoek van Lexa onder 10.000 Europese singles blijkt dat zij eerder warmlopen voor een afspraakje in Rome of Londen.

De heren denken dat de beste vrijgezelle lovers uit Spanje, Duitsland en Zweden komen. De vrouwelijke single danst het liefst de flamenco met een temperamentvolle Spanjaard of eet een verse gelato (ijsje) met een Italiaanse lover.

Overigens heeft ongeveer de helft van alle Nederlanders weleens een vakantieliefde gehad. 85% van hen gelooft zelfs dat deze zomerdate ook wel eens de ware zou kunnen zijn.

Nederlandse singles blijken in tegenstelling tot de rest van de Europeanen veel vaker thuis te blijven tijdens de zomer. Dat terwijl ruim 9 op de 10 (93%) aangeeft dat zij door thuis te blijven niet die leuke date gaan vinden.

Maar wat is dan de ideale manier om leuke mensen te ontmoeten? Dit zijn volgens de Nederlandse singles de beste vakanties om een nieuwe vlam te vinden:

1) Single (parent) vakantie - 42%

2) Strandvakantie - 41%

3) Georganiseerde groepsvakantie - 39%

4) Citytrip naar buitenlandse hoofdstad - 30%

5) All inclusive vakantie - 26%