Nieuws/Vrij

Recept van de dag: toetje van mango

Hollandse Hoogte / Image Source Ltd RF

De komende weken graaf ik in het dikke, dikke archief. Natuurlijk krijg je ook verse recepten, maar ik ga daarnaast eens neuzen tussen de toppers van weleer. Verzoeknummers mag ook. f.wilbrink@telegraaf.nl. Wat je hieronder aantreft behoort tot de aller-allerlekkerste toetjes ter wereld. Het stond twee jaar geleden in de krant. Met mango onweerstaanbaar. Ook geweldig lekker met gegrilde ananas en je bent helemaal de bink wanneer je ananas en mango samen doet. Totaal geniaal met nog een handje blauwe bessen erover.

Hollandse Hoogte / Image Source Ltd RF

Nodig voor een tent vol:

•400 ml Griekse yoghurt

•2 eetl fijngehakte munt

•50 gr boter

•1 ananas, schoongemaakt en in plakken

•2 grote mango’s, geschild en in grove stukken van de pitten gesneden

•25 gr poedersuiker

•1 theel heet chilipoeder

•pimentpeper

Bereiding:

Staat de bbq aan? Meng de lekkere dikke Griekse of Turkse yoghurt vast met de munt. Smelt boter in een steelpan. Doe de stukken fruit in een ruime schaal en schenk er de boter over. Hussel door zodat de stukken vrucht goed bedekt zijn. Leg op een bakplaat. Meng poedersuiker en chilipoeder door elkaar en schep in een fijne theezeef. Schudt het mengsel gelijkmatig over het fruit. Rooster de mango en de ananas zo’n 10 minuten. Juist, tot de suiker iets begint te karamelliseren.

Het loont de moeite om altijd een bbq met een deksel te nemen, want alleen zo krijg je ook warmte van boven, juist met dit soort gerechten onontbeerlijk.

Laat de vruchten heel even afkoelen en serveer met de muntyoghurt. En nu de grote truc: draai er wat pimentpeper over! Wow!

Bekijk meer van