2281069
Reizen

Hotel van de week: Libertine Lindenberg, Frankfurt am Main

Mysterieuze dame

Een goed hotelbed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een uniek, opvallend of bijzonder hotel tot Hotel van de week.

Bij Libertine Lindenberg in Frankfurt am Main logeer je niet, hier woon je. Al is het maar voor een dag. We voelen ons er meteen thuis, misschien wel omdat er ook een aantal gasten langere tijd verblijven. Of door de keuken die iedereen mag gebruiken. Je noteert gewoon wat je gebruikt en betaalt later.

De lobby is tegelijkertijd de bar, waar vrolijke medewerkers je inchecken en tevens een drankje inschenken. Hier wordt ook het ontbijt geserveerd. De ruimte voelt als een woonkamer en het is bovendien leuk om andere gasten te ontmoeten.

De mysterieuze mevrouw Libertine, volgens de website een dame op leeftijd met lang grijs haar en een papegaai op haar schouder, heeft de kamers met haar verzamelde spullen ingericht. Haar oude Vespa is te huur. Of ze echt bestaat is onduidelijk, niemand heeft haar ooit gezien...

De kamers hebben de naam van appelsoorten. Appels zijn belangrijk voor Frankfurt want appelcider is dé drank van de stad. Gedronken uit een ’Gerippte’, een geruit geribbeld glas. Die geruite vorm vind je hier overal terug, van de zolder tot kelder. In die kelder zit trouwens een professionele geluidsstudio waar intieme concerten worden gegeven.

Mevrouw Libertine heeft zo haar nukken, zegt men hier. Ze heeft naast een vrolijke ook een sombere kant en dat zie je terug in de inrichting. Van een zwart geschilderde gang kom je in een helder felgekleurd gedeelte en ook de keuken is gedeeltelijk donker van kleur. Ook hier ontmoeten de gasten elkaar tijdens het koken en eten.

We slapen in een heerlijke ruime en stille kamer met een fijne badkamer. De bijzondere vloer is een mix van gekleurde tegels en hout. Je kunt via de radio bovendien luisteren naar de activiteiten in de geluidsstudio.

Slapen bij Libertine voelt als thuiskomen. Maar het grote mysterie blijft... Bestaat ze nu wel of niet?

In ’t kort

Interieur

Muziek speelt een belangrijke rol. Op elke kamer staat dan ook een ukelele en kun je de huiszender op de radio beluisteren.

Ligging

Midden in de gezellige oude wijk Alt Sachsenhausen, omgeven door terrasjes, kroegen en restaurants.

Service

Fietsen staan gratis ter beschikking.

Praktisch

Kamers vanaf 99 euro per nacht of 1484 per maand.

Info: das-lindenberg.de