Nieuws/Vrij

Recept van de dag: koude komkommersoep

En het is weer warm. Heerlijk. Toegegeven, ik heb mazzel aan de Kromme Rijn. Vorig jaar hebben we daar een pomp ingehangen en zo kan ik af en toe de tuin sproeien zonder me al te schuldig te voelen. Het heeft net in Duitsland heel hard geregend dus die Rijn komt wel vol. Warm, dus wat eten we?

Ik stel voor een soepje van komkommer. De thuistelers hebben de eerste komkommers al uit de kassen gehaald. Ook de reguliere uit de handel smaken nu geweldig. Vroeger, toen ze nog pitjes hadden, haalde ik die er altijd uit. Nu doe ik nog steeds hetzelfde met het prutje binnenin. Het blijft vreemd smaken.

Nodig voor 4 porties:

• 200 gr rivierkreeftjes

• 500 ml kippenbouillon

• 2 grote komkommers

• 1 uitjes

• 1 teen knoflook

• 1 rode peper

• 2 sneden casinobrood in blokjes

• 1 bosje peterselie

• 1 citroen

• zout en peper

Bereiding:

Komkommer doorsnijden, zaadrommel eruit, en in blokjes snijden. Met schil! Ui en knoflook samen met de komkommer in wat boter aanzetten. Drie minuten. Dan bouillon erbij. Vijf minuten koken. Af laten koelen, koud wegzetten. Dan heb je tijd om de rivierkreeftjes te marineren. Meng peterselie en rode peper met citroensap, zout en peper. Schep door de rivierkreeftjes. Zet twee uur weg. Om de boel af te maken, meng je de fijngesneden sneetjes casinobrood met de soep, blender er in. Beetje zout en peper nog, kreeftjes erin. In de tuin van genieten.