Nieuws/Vrij

Recept: kersenomelet met ijs en bier

De culinaire fotopagina in ons magazine VRIJ staat dit weekend in het teken van kersen. Van de boer, uit de winkel of zelf geplukt in de tuin: kersen zijn altijd lekker. En gezond! Daarom een lekker kersenrecept voor jullie, van onze Felix Wilbrink. Eet smakelijk!

Nodig voor vier personen:

1/2 kg kersen

2 eetl suiker

4 eieren

1 dl melk

30 g suiker

20 g bloem

1 volle eetl boerenboter

1 borrelglas cognac

2 flesje Liefmans Cuvee Brut Kriek 33cl

Bereiding:

Dit is lekker, zoete omelet. De kersen wassen, van steeltjes ontdoen en ontpitten. Bestrooi met wat suiker en laat even staan. Meng de bloem met wat melk. Klop de eieren met de suiker, doe de bloem erbij met de rest van de melk. Giet het mengsel in een koekenpan met een flinke klont echte boerenboter. Moet jij eens opletten hoe dat om de omelet heen krult.

Hou het vuur laag. Til telkens een rand van de omelet op en laat wat van de struif tussen omelet en pan lopen. Tot de bovenkant bijna droog is. Giet nu de kersen af. Leg de kersen op de omelet. Vouw de omelet dicht. Verhit het kersensuikersap, doe er een beetje cognac in, steek aan en giet dat brandend over de omelet.

Ja, natuurlijk daar serveer je ijs bij! En een glas goed gekoelde Liefmans Cuvee Brut Kriek.