2298740
Vrij

Huishoudtips

Vijf manieren om ontsmettingsmiddel te gebruiken

Vieze schoenen? Vervelende vlekken op spiegels? Hardnekkige lijmresten van stickers? Ontsmettingsmiddel doet wonderen. Huishoudexpert Zamarra Kok vertelt je op welke vijf manieren je ontsmettingsmiddel kunt gebruiken.

1. Hebt u een flesje ontsmettingsalcohol (Isopropylalcohol) in het medicijnkastje? Daarmee kunt u naast wondjes ook uw woning desinfecteren. Normaal is ontsmetten in huis niet nodig, maar als een huisgenoot ziek is of heeft overgegeven, is het verstandig om lichtknoppen en sanitair met wat alcohol op een doekje af te nemen. Zo voorkomt u dat u zelf ziek wordt.

2. Met een beetje alcohol op een doekje poetst u streeploos hardnekkige haarsprayvlekken van de spiegel, vloer of wasbak.

3. Ontsmettingsalcohol is ook een veilig en goedkoop vlekkenmiddel om gras-, balpen-, permanent marker- en chocoladevlekken mee te behandelen. Breng wat alcohol op de vlek aan en wrijf grondig over de stof. Laat tien minuten intrekken en was het kledingstuk in de wasmachine.

4. Lijmresten van stickers lossen op als u ze met alcohol insmeert. Laat het middel tien minuten inwerken en u kunt de lijmresten met wat keukenpapier wegvegen.

5. Verstuif wat alcohol in schoenen en zet ze buiten. De alcohol doodt de bacteriën die geurtjes veroorzaken.