2299155
Vrij

Vijf tips voor een plasticvrije vakantie

Plastic. We gebruiken het allemaal en komen het overal tegen. Zelfs op mooie reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic. Vooral rietjes, flessen en tasjes blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we allemaal van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we je vijf tips om je plasticgebruik op vakantie te verminderen.

Wist je dat de meeste plastic producten in gemiddeld vijf seconden worden gemaakt en slechts vijf minuten worden gebruikt? Het duurt vervolgens wel 500 jaar voordat plastic is afgebroken. In veel landen wordt het niet goed verwerkt en eindigt plastic in de natuur.

Met deze simpele tips van De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en travel pr-bureau USP Marketing kan iedere Nederlander deze vakantie bijdragen aan minder plastic(vervuiling) op de wereld.

1. Check of je in jouw vakantieland uit de kraan kunt drinken. Drinkwater uit de kraan? Neem een hervulbare fles mee. Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van je verblijf een grote verpakking water aan en vul je flesje.

2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.

3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.

4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.

5. Zin in een leuk en actief uitje? Doe mee aan lokale beach clean-ups!