Nieuws/Vrij

Recept van de dag: kip uit de oven

1 / 2

Hollandse Hoogte / Camera Press Ltd

Een blik kip. Steeds vaker doe ik nauwelijks iets. Gewoon een beetje olie, wat zout, wat peper en de oven in. Daarbij is mijn lekkerste kip bijna droog gebakken en valt probleemloos van het bot. Maar ik weet natuurlijk ook dat veel mensen liever een zacht gebakken smeltend kippetje willen. Het kan beide, ligt er gewoon aan hoe lang je kip in de oven laat.

1 / 2

Hollandse Hoogte / Camera Press Ltd

Nodig voor 4 personen:

•4 tot 6 kippenpoten

•1 citroen

•2 venkelknollen in stukken

•3 courgettes, in stukken

•300 gr kerstomaatjes

•1 teen knoflook

•1 eetl ciderazijn

•olie, azijn, zout en peper

Bereiding:

Zorg in ieder geval voor gelijke stukken. Poten, of dijstukken. Liefst met bot. Niet wassen maar wel insmeren met olie, zout en peper.

Leg op het bakblik. Druppel er citroen over. Leg er stukken van de venkel tussen. De salie in reepjes snijden en tussen de kip leggen. De tomaten halveren, die mogen er ook tussen. De courgettes in plakjes ook ertussen. Dan nog maar weer eens flink wat olie erover, knijp er wat knoflook bovenuit, druppel er wat ciderazijn over en de oven in. 180° C. Drie kwartier, tot knapperig aan de buitenkant en iets langer als je van droge kip houdt. Zo simpel is feest.

Nog lekkerder, maak er dan een saus bij van yoghurt, mayonaise en dragon, kappertje erdoor en zet dat ernaast op tafel. Dragon en venkel zoeken elkaar qua smaak op.

Bekijk meer van