Nieuws/Vrij

Recept van de dag: omelet uit de oven

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Een soort omelet of is het een pannenkoek? Om opgerolde omeletjes te maken, deed ik onlangs wat bloem door wat geklopt ei en bingo. Het ei blijft soepel en valt gemakkelijk op te rollen. Maar je kan er natuurlijk ook een dikke omelet van maken die je in punten serveert.

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nodig voor 4 personen:

•150 gr boekweit

•1 theel bakpoeder

•150 ml melk

•70 ml bronwater met koolzuur

•6 eieren

•zout en peper

•1 theel paprikapoeder

•300 gr erwten

•100 gr groene olijven, gehakt

•1 ui, gesnipperd

•200 gr jong belegen kaas, geraspt

•100 gr plakjes ontbijtspek

•handjevol tuinkruiden

• olijfolie

Bereiding:

Deze wil je het liefst maken met boekweit. Dat maakt het ei zijdezacht. Bekleed het ovenblik met bakpapier. En zet die vast op 180° C. Dan meng je het boekweitmeel met het bakpoeder, de melk, het ei en het bronwater. Even glad slaan met de garde.

Meng er de verse of bevroren erwten door. Giet het ei op het bakblik. Ui, gehakte olijven, en de geraspte kaas erover. Dat zakt er net in. Nog wat paprikapoeder? Daarna leg je er streepjes ontbijtspek op. Het geheel gaat de oven in tot het spek er bovenop knisperbruin is. Vijfentwintig minuten moet voldoende zijn.

Dan nog even buiten alle tuinkruiden plukken die je lekker vindt. Heel fijnsnijden, door wat olijfolie roeren en daarmee de omelet licht bestrijken. Op en top vakantie eten.

Bekijk meer van