2310719
Vrij

Recept van de dag: pannenkoeken voor mazzelaars

Weet jij heus wel hoe je een pannenkoek maakt? Nou dan kan je dit stukje overslaan. Maar ik weet dat er meer en meer mensen zijn die helemaal niets meer kunnen in de keuken. Die halen pannenkoeken van Jan of Piet. Dat is niet erg. Als ik onverwachtst een leger hongerige jongeren binnen zou krijgen dan …. Uh, nee, ook dan niet. Dan bak ik toch zelf pannenkoeken.

Nodig voor vier mazzelaars:

250 gr fijne bloem waarvan de helft boekweit

Mespuntje zout

5 dl melk

½ theel gedroogde gist

Boter om in de bakken

4 flinke eetl gemengd fruit in stukjes

4 klontjes echte boter

4 eetl citroensiroop of limoncello

Fruitstroop

Ijs

slagroom

Bereiding:

Heb je fruit, ga maar vast klein maken. De kersen zijn zo goed als op maar de pruimen en de blauwe bessen zijn er al in overvloed. Pruimen ontpitten, blauwe bessen kunnen zo. Dan de bloem, half boekweit, half fijne tarwebloem, mengen met melk, beetje zout, beetje gedroogde gist en de melk. Eitje? Ja, hoor en een eitje. Glad roeren en een uurtje laten staan.

Bak in wat boter vier pannenkoeken. En dan doe een lik boter in een andere pannenkoekenpan, giet er een scheut citroensiroop in, limoncello mag ook. Een kwart van het fruit. Paar keer omscheppen. Leg er een dubbelgevouwen pannenkoek in. Draai om, hij zuigt zich vol. Vouw open, schep het fruit in de pannenkoek, vouw dicht. Neem een perenstroop, of blauwe-bessenstroop of andere heerlijke stroop en giet er nog wat van over de pannenkoek en serveer met een bolletje ijs en een klont slagroom. En de volgende!

Blij dat je dit stukje toch nog hebt gelezen?