Nieuws/Vrij

Recept van de dag: aardappelsalade met schol

1 / 2

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Met die warmte blijft koken een probleem, dat snap ik maar al te goed. Het moet snel en vooral fris en pittig. En dan weer niet te zwaar. Daar weet ik iets op. Gewoon schol. Hup naar de viswinkel en schol kopen. Gebakken als je lui bent, een hele schol als je er zelf wat werk van wilt maken. Wat zout, beetje citroen, bakken in boter. Zo, dat is nog eens lekker. Visserslui maken daar zure boter bij, een scheut azijn bij gesmolten boerenboter. Echt geweldig. Kun je doen, maar je kunt die azijn ook bij de aardappels doen.

1 / 2

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nodig voor vier personen:

•4 hele schollen of 8 scholfilets

•1 kg jonge aardappels, gekookt, geschild in schijfjes

•1 ui, gesnipperd

•1 komkommer in blokjes

•200 ml bouillon

•bosje bieslook

•3 volle eetl kruidenazijn

•boter, zout en peper

•200 gr rivierkrabjes

Bereiding:

Jonge aardappels met schil en al koken, heet afpellen, in schijfjes snijden. Ui in wat boter zacht laten worden. Bouillon erbij. Scheut azijn erbij, zout en peper erbij en dat dan over de aardappels gieten. Blokjes komkommer erdoor, bieslook erdoor en dan voor het lekkere nog wat rivierkrabjes even door de hete boter halen en bij de vis en aardappels serveren.

En ja, jullie willen de biertips terug! Daar ben ik erg blij mee. Toen ik ermee begon, kreeg ik namelijk nog boze woorden. Maar nu zoveel mail gehad dat het bier terug is. Erbij: Witte Parel van Budels!

Bekijk meer van