Nieuws/Vrij

Recept van de dag: kipfilet met munt en mojito

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Dit recept stamt uit mei 2016. Toen was het ook erg warm en broeierig. Ik vertelde dat ik wat munt aan de waterkant tegen de Kromme Rijn aan had gepland. Er waren mensen die zeiden: “Doe dat toch niet.” Waaronder mijn immer verstandige vrouw. Die mensen hebben gelijk, we hebben nu een muntwoud in de tuin. Afgelopen week ongeveer de helft eruit getrokken en nog steeds genoeg. Maar dit gerecht blijft geweldig.

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nodig voor vier personen:

•4 kipfilets

•6 eetl bruine rum

•geraspte schil en sap van 2 limoenen

•blad van 10 takjes munt

•1 cm gemberwortel, geschild

•10 takken koriander

•2 eetl honing

Bereiding:

Keep de kipfilet een paar keer in. Doe rum, limoenschil, limoensap, munt, gemberwortel, koriander en honing in een blender tot je een mooie pasta hebt. Wrijf de kipfilet ermee in en laat ze twee uur liggen.

En dan mag je het zelf weten. In de grillpan of op de bbq? Kipfilet is eenvoudig. Twee tot drie minuten aan iedere kant en dan even warm inpakken (als er nog wat marinade is, kwast ze gerust nog eens in) en leg nog zeven minuten lekker warm maar niet heet aan de rand van het vuur of in de oven. Zo blijven ze lekker sappig.

Oh, en doe er een klont echte boter bij. En drink er een mojito naast. Munt zat! Fijne vrijdagavond!

En jullie daar in het noorden, ook een fijne vakantie!

Bekijk meer van