Vrij/Varen
2328589
Varen

Boottest Buster M2

Formidabele Fin

Het Finse Buster Boats, tegenwoordig behorend tot het Yamaha-concern, bouwt sinds jaar en dag robuuste aluminium boten. De volledig vernieuwde Buster M-serie vormt hierop geen uitzondering.

De lichte Buster M2 maakt gebruik van een volledig nieuw ontworpen romp en verdraagt maximaal 40 pk aan de spiegel. In vergelijking met de oude M2 beschikt deze opvolger over meer binnenruimte.

De nieuwe romp zorgt er bovendien voor dat deze slechts 4,86 meter lange benjamin sneller planeert dan voorheen en daardoor ook gunstiger met brandstof omspringt.

De M2 heeft twee consoles. Typerend voor het model is het bootbrede windscherm waarvan de zijranden licht naar buiten zijn gebogen om optimaal tegen wind en buiswater te kunnen beschermen. Met het optionele deurtje ben je er helemaal van gevrijwaard. Standaard beschikt deze boot over afsluitbare bergruimte in de boeg. Aan bakboord bevindt zich een tweede box die tevens als zitplaats dienstdoet.

In de scharnierende stuurbank is ook in de nodige bergruimte voorzien en eronder kan de optionele cabrioletkap met buizen en al worden opgeborgen. Het dashboard is eenvoudig en heeft standaard een 10-inch Buster Q-plotter waarop de meest essentiële motor- en navigatie-informatie is af te lezen. De stuurpositie is niet ideaal omdat de afstandsbediening te ver van de vaste stuurbank is verwijderd.

Qua vaareigenschappen stelt de Buster M2 echter op geen enkel vlak teleur. Zij vaart als het spreekwoordelijke scheermes en trotseert de soms hoge golven in de Finse archipel met het grootste gemak en blijft onder controle, ook op topsnelheid van zo’n 27 knopen.

De voor vijf personen CE-C gecertificeerde Buster M2 is een plezierig varende en veelzijdige boot die ook de sportvisser zal aanspreken.

Cijfer 7,5

Constructie ✭✭✭✭

Comfort & ruimte ✭✭✭✭

Afwerking ✭✭✭✭

Ergonomie ✭✭

Varen ✭✭✭✭

Prijs/Kwaliteit ✭✭✭

Technische Specificaties

Lengte: 4,75 m.

Breedte: 1.86 m.

Waterverplaatsing: 335 kg.

Motorisering: tot 40 pk.

Prijs vanaf: €14.495, motor €6595

Meer info: yamaha-marine.nl