Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Puree met erwten

Pixabay

Het lekkerste is het met een visje erbij, maar ook heerlijk met een paar reepjes entrecote. Of met gebakken plakken aubergine, of, ja, kruidenomelet. Met veel oregano en basilicum en stukjes tomaat op het einde erbij.

Pixabay

Maar eerst deze doperwtenpuree. Het mogen ook verse kapucijners zijn, of verse tuinbonen. Maar dan ook echt vers, een uurtje geleden geplukt, zo vers, dan hebben ze ook nauwelijks kooktijd nodig. Zorg dat er geen gasten in huis zijn, die gaan namelijk nooit meer weg wanneer je ze dit voorzet.

Schil de koolrabi dun, schil de aardappels. Kook ze gaar. Doe er de laatste vijf minuten de diepvries, of verse erwten bij. Laat meekoken. Giet af en maak er met zout en peper, met de boter en de room een geweldige puree van. Het hoeft niet allemaal glad, juist niet. Smelt wat boter en doe er wat azijn bij. Verhouding 5 tot 1 ongeveer. Dan flink witte peper erdoor. Klop goed, maar laat nooit meer aan de kook komen anders schift de boter. Geniaal bij groentes, of deze groentepuree. Weet je al wat je erbij gaat geven?

Oh, in het glas: zet er maar een extra stout naast, van Jopen bijvoorbeeld, of Duits & Lauret. Staat deze maandag ook weer als een huis.

Nodig voor twee personen

• 1 koolrabi

• 300 gr aardappels

• 200 gr erwten

• 2 eetl boter

• 50 ml room

• 5 eetl boter en 1 eetl azijn

• zout en witte peper

Bekijk meer van