Vrij/Varen
2359679
Varen

Hekgolfgigant

Boottest: Tigé R23

Terwijl een hekgolf in de regel als storende bijvangst wordt gezien, is het bij een wakeboard- en wakesurf-boot daar juist om te doen. Hoe imposanter, hoe beter. Het Amerikaanse Tigé Boats heeft dit streven tot kunst verheven.

Tigé Boats is het geesteskind van de Amerikaan Charlie Pigeon die in 1990 zijn eerste boten produceerde. De fabriek is gevestigd in het Texaanse Abilene en is goed voor een jaarlijkse productie van zo’n duizend boten.

Uiterlijk kenmerkt de Tigé-reeks zich door felle, vaak ’metal flake’ kleurstellingen en opvallende bestickering in combinatie met de voor wakeboard-boten gebruikelijke toren met imposante speakers. De kleuren zijn vakkundig in de gelcoat aangebracht en de ’uitgelijnde’ kruiskopschroeven van de rvs-stootrand duiden op aandacht voor detail.

De ruime kuip van de R23 voorziet in een comfortabele rondzitbank en in de boegsectie zit je met vier of vijf personen als een vorst met voldoende veilige grip. De banken kunnen zowel naar voren als naar achteren worden gericht. Twee zonnebedden maken het geheel compleet.

Vanaf de goed verstelbare en draaibare stuurstoel vind je een fijne positie waarbij de rechterhand prettige steun ondervindt om het elektronische gashendel gedoseerd te kunnen bedienen. Niet overbodig, want deze is verbonden met een krachtige 400 pk Indmar Raptor benzinemotor.

Met een touchscreen zijn hoogte, lengte en positie instelbaar. Dit geldt ook voor de standaard aanwezige cruisecontrol. De R23 planeert ongekend snel, de koersstabiliteit is subliem en mede dankzij de vaste schroefas laat deze Amerikaan zich gewillig manoeuvreren. De vanafprijs van €103.990 is niet mals, maar niettemin redelijk voor een goed presterende boot die is gecertificeerd voor zestien personen.

Cijfer 8,4

Constructie

****

Comfort & ruimte

****

Afwerking

****

Ergonomie

****

Vaareigenschappen

*****

Prijs/kwaliteit

***

Lengte

7,00 m.

Breedte

2,59 m.

Diepgang

0,74 m.

Motorisering

Indmar Raptor 400pk benzinemotor

Prijs

vanaf € 103.990

Meer info

tigeboats.eu