Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Pannenkoekjes uit de oven

1 / 2

Zo, geen smoesjes meer, tijd om koken in te halen. Ook zo’n trek in echt eten? Afgelopen voorjaar maakte ik toevallig opgerolde pannenkoekjes met een vulling van daslook. Dit recept vond ik vorige week in een Duits kookboek uit de jaren ’70 van de vorige eeuw.

1 / 2

De vulling was met gehakt maar dat heb ik voor nu vervangen door courgette. Maar verder zijn de smaken zo gaaf op elkaar afgestemd.

Boekweitbloem met eieren, zout, melk en mineraalwater tot een beslag roeren en in de boter 8 pannenkoeken bakken.

De vulling maak je door twee sjalotjes aan te zetten, bakken met blokjes courgette en een vracht tuinkruiden, ik denk aan royaal oregano en tijm. Wat grove peper en zeezout. Verdeel over de pannenkoeken en rol ze op.

Dan klop je yoghurt, slagroom, de wodka en een beetje nootmuskaat, wat zout en peper door elkaar. Schenk over de pannenkoekenrollen. Nu wat slierten dragon erover. De oven in, 20 minuten op 200°C. Dat is geweldig eten. Erbij een schuimende Kwaremont blond voor het hintje citrus, en de finish van een sliertje honing.

Nodig voor 4 personen:

Voor de pannenkoeken:

• 250 gr bloem

• 4 eieren

• zout

• 3 dl melk

• 3 dl mineraalwater

• boter

Voor de vulling:

• 2 sjalotten

• 1 eetl boter

• 300 gr courgette, in blokjes gesneden

• 3 eetl crème fraîche

• 2 eetl fijngehakte tuinkruiden

• peper, zout

Voor de saus:

• ½ l slagroom

• 3 eetl volle yoghurt

• peper, zout, nootmuskaat

• paar slierten dragon

Bekijk meer van