Vrij/Reizen
2369724
Reizen

Hotel van de week: Gevangentoren Suite in Vlissingen

Luxe uitzicht op vrijheid

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een uniek, opvallend of bijzonder hotel tot hotel van de week. Dit keer: de oude Gevangentoren aan het strand van Vlissingen.

Van een bijnaam kom je nooit meer af. Dat blijkt weer eens in Vlissingen, waar pal aan het strand op de gezellige Boulevard de Ruyter de oude Gevangentoren staat. ’De Bomvrije’ noemen de Vlissingers hem. Tegen beter weten in, want in 1944 werd het gebouw door een vliegtuigbom compleet vernield.

Maar Zeeuwen zijn volhardend en in 1960 stond de toren, een restant van de eind 15e eeuw gebouwde stadspoort, er weer in volle glorie. Twee jaar geleden, na een brand, kreeg het de huidige functie: een luxe tweepersoons suite.

Inchecken doen we aan de bar van het gastronomische restaurant op de begane grond. We krijgen de sleutel van de grote houten deur aan de kant van de boulevard. Met onze koffer voor de buik beklimmen we de smalle, steile slingertrap.

Op de eerste verdieping is een eetzaal/conferentieruimte, de twee etages daarboven zijn voor de gasten. Trap op en we betreden de ronde woonverdieping. Comfortabele, zachte banken bieden uitzicht op een grote flatscreen, er is een eethoek en een kleine, maar complete keuken.

Nog een trap op en we staan in de romantische suite. In het midden van de ronde ruimte staat een enorm bed op een verhoogd podium, pal onder de houten balken van de torenspits. In de balzaal-badkamer zitten een bubbelbad en een grote douche.

Gordijntjes verduisteren in de suite ronde ramen die op de Westerschelde en het strand uitkijken. Grote zeeschepen, zo’n 150 per dag, varen vlak voor onze neus voorbij. Bij helder weer kun je vijftig kilometer ver kijken. Opgelet, mariniers: wat is Vlissingen toch een schitterende stad!

Weer iets lager op de woonverdieping openen we de deur naar buiten. We lopen een rondje achter de kantelen en ademen de zeelucht in. Aan de Westerschelde-kant staan twee stoeltjes en een tafel. We weten nu al waar we de volgende dag zullen ontbijten. Met ’t mooiste uitzicht van Zeeland.

In ’t kort

Inrichting

Historische ambiance met modern comfort.

Service

Er wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd op de woonverdieping.

Speciaal

In de suite liggen vijf afstandsbedieningen. Om het bed te verstellen, voor de tv die uit het voeteneinde oprijst en de verlichting. Met een knop wordt in het plafond een sterrenhemel met honderden lampjes verlicht!

Praktisch

Suite vanaf €299 p.n.

Info: gevangentorensuite.nl